
Şule Tankut Jobert
“Sence balıklar konuşabilir mi?” diye sordu bana. Cevabımı beklemeden yeni sorularla devam etti: “Akdeniz’in rengi hep değişiyor, neden? Balıklar suyun dibinde nasıl nefes alıyorlar? Hiç deniz kızı gördün mü sen? Nice’ten başka şehirlere de uğruyor mu Akdeniz?”
Belli ki karşımdaki Nice’de yaşayan Küçük Dedektif Daniel’di. Her şeyi merak eden, hep daha çok şey tanımak ve öğrenmek isteyen Daniel. Yalnızca o, böyle ardı ardına sorular sorar, büyüklerin cevaplarıyla yetinmez, düşünüp kendine özgü cevaplar bulurdu her soruya… Biz de Küçük Dedektif Daniel’in her sözüne değer verdik. Çünkü dünya ancak Küçük Dedektif Daniel gibi çocukların kendilerine özgü bakışlarıyla güzelleşir; özel ve anlamlı bir yere dönüşebilir.
Serinin Adı: Küçük Dedektif Daniel Türü: Çocuk Edebiyatı Alt Kategorisi: Çocuk, dizi-roman Yazarı: Şule Tankut Jobert Kapak Tasarımı: Hüseyin Özkan Sayfa Tasarım: Faruk Şakar Baskı: 1. baskı: Eylül 2009 70 gr, bulk, 80 sayfa Siyah-beyaz baskı, resimli Ebat: 13.5 x 21 ISBN: 978-9944-343-77-0 Fiyatı: 8 TL
|